Büllingen

Büllingen is de hoogst gelegen Belgische gemeente. Een landelijke en agrarisch ingestelde regio met religieuze verbondenheid, wat zich uit in de vele wegkruizen, kerken en kapellen met hun bouwkundige zeldzaamheid. Voor de actieve vakantiegangers is er heel wat afwisseling.

De kribbententoonstelling 'ArsKrippana' in Hergersberg is een van de belangrijkste in haar soort in Europa. Vlak ernaast rijden meer dan 100 treinen in de ArsTechnica, een van de grootste modelspoorwegen in Europa. In Manderfeld is er een nieuw waterleerpad met acht haltes waar men actief kan meewerken, wat voor een gezin heel erg leuk is. Of wat dacht je van een rondvlucht over het unieke landschap van de Eifel en de Venen als hoogtepunt van een prachtige vakantie ?
Voor wandelaars, ruiters en fietsers is er ongeveer 280 kilometer aan mooi aangeduide paden. Het verloop van een deel van de voormalige Veenspoorweg - Scheinennetwerk werd omgebouwd tot Pre-Ravel Premium wandelweg. De natuur heeft u hier veel te bieden.

In het Holzwarchedal in de buurt van Rocherath - Krinkelt, zorgen miljoenen narcissen voor een schilderachtig tafereel in het voorjaar. Of aan de witte steen, het op één na hoogste punt van België (692 m boven de zeespiegel) nabij Mürringen, in het vochtige gebied van Bocksvenn.

Door zijn hoge ligging kan je zowat elk jaar aan wintersport doen.