Greifvogelstation Hellenthal

In Hellenthal, bij het Nationaal Park Eifel, ligt de dierentuin "Greifvogelstation en Wildfreigehege Hellenthal". Deze dierentuin is een bezoek meer dan waard bij uw verblijf bij B&B The Place 2 Beer. Het park bereik je in minder dan 20 minuten met de wagen.

Greifvogelstation en Wildfreigehege Hellenthal is een mooi dierenpark in een schitterend natuurgebied zoals we dat kennen in de Eifel. Het park heeft een oppervlakte van 64 hectare waar het wild in een natuurlijke omgeving kan leven. Midden in deze "Wildfreigehege" ligt het Greifvogelstation.

Het gedeelte van het dierenpark met de roofvogels is één van de grootste en oudste van Europa. In het Greifvogelstation zijn alle soorten roofvogels te vinden, van klein tot groot, van de Kondor tot de Adelaar tot diverse soorten uilen.

In deze dierentuin kunt u de meest prachtige roofvogels en vogels bekijken. Aangezien ze in grote hokken zitten kan je ze goed zien In hun prachtige natuurlijke omgeving. 

Het gehele jaar kunt u meerdere malen per dag de vogels bovendien in vrije vlucht zien wanneer ze "uitgelaten" worden tijdens de Flugshow, de vliegshow. Een unieke kans om de meest prachtige en imposante roofvogels van dichtbij te zien.De dieren op het park en de activiteiten.

Op het park en de "Wildfreihehege" zijn verder vele diersoorten te vinden en te bekijken. Er zijn onder andere schapen, geiten, herten, wilde zwijnen maar ook leven er op het park, Lynxen, wilde katten en nog veel meer dieren.

Deze dierentuin in Hellenthal is erg leuk voor jong en oud. Voor kinderen zijn er ook regelmatig activiteiten. Verder is er een indianendorp, een speeltuin en er rijdt een treintje over het park. Uiteraard is er een restaurant en op het park kunnen snacks, drinken en ijs worden gehaald.


Praktische informatie:

  • Adres: Greifvogelstation - Wildfreigehege Hellenthal, Wildfreigehege 1, 53940 Hellenthal
  • Openingstijden: Gehele jaar: maart - oktober: 9.00 - 18.00 uur en november - februari: 10.00 - 17.00 uur.
  • Entreeprijzen: Volwassenen: € 10,-. Kinderen (3 - 14 jaar): € 7,- . Afwijkende prijzen en familiekaarten zie link website dierenpark hieronder. Honden zijn toegestaan en de entree voor een hond bedraagt € 1,-.