Geocaching

Geocaching is een GPS-spel dat ontstaan is in Amerika. Met behulp van je wandel GPS of smartphone probeer je een opgegeven coordinaat te benaderen. Eenmaal ter plaatse moet je op zoek gaan naar de cache (of in mensentaal, de schat).

Ook bij ons in de buurt liggen er heel wat caches verborgen. Ze brengen je op plekjes waar je anders als toerist nooit zou komen.  Geocaching is ideaal om de kinderen terug aan het wandelen te krijgen zonder gezeur.

Heb je zin om je er eens aan te wagen? Vraag ons gerust om wat meer uitleg, we helpen je er graag mee verder. Meer nog...we geven je graag GRATIS een startklare GPS mee om dit zelf eens gaan uit te testen in de omgeving. In de GPS staan alle schatjes van de buurt ingeladen zodat je dadelijk aan de slag kan.

Bekijk alvast eens dit filmpje als je interesse gewekt is.

Hierbij wat meer info voor de ervaren cachers

Wij zijn een goede uitvalsbasis om volgende topcaches te bezoeken:

- Sinds 11 oktober 2019 ligt er een prachtige geo-art in onze buurt geheel in het teken van bier. Deze bestaat uit 4 lussen en telt 100 caches. De Guldener Drache runde ( 11 km - GC896XQ), de Trappisten-runde ( 14 km - GC84Q89) en de Zwergen-runde ( 6.5 km - GC87Y80) starten allemaal aan onze B&B. 

De Teufelrunde ( 8 km - GC87WPE) start op 3 km van onze B&B. We helpen je tevens graag verder met de 3 Geuze mistery's indien nodig

- Kreuz im Venn - GCE303 - oude virtual op een heel mooi plekje midden in het bos - van op de parking 1 km wandelen tot ground zero

- The Big one - GC1VFX7 - Een echte uitdager voor de wandelaars-cachers onder ons! 17 km ongerepte natuur

- Marish I (GC1G2VB) - wandeling van 15 km ongerepte natuur en Marish II(GC1N8VF) - wandeling van 11 km

- Die Rettung von Offizier John Doe (GC6JK4M) - Multi die je door de Gedenkstätte Hasselpath gidst. Must-do voor mensen die interesse hebben in het oorlogsverleden van onze regio. Vlakbij ligt ook nog een tradje (GC6JK0Z)

- Kunstbaum in Heppenbach (GC4M2JG) en de volgende die vlakbij liggen van Fisty3 - Kunst en natuurbelevingspad Heppenbach- wandeling in een prachtig bos met interactieve locatie's en leuke caches onderweg - absolute aanrader om met kinderen te doen! - Ook de andere van dezelfde CO in de regio van Manderfeld zijn echt de moeite.

Happy Caching!