de

Ski en Langlauf

Eifel Ski Zentrum Rocherath (Langlauf)

Rocherath is het hoogstgelegen dorp van België (650 m) en ligt in de zogenoemde Sneeuw-Eifel. Langlaufers vinden er vers getrokken sporen door weiden, velden en woudgebied. Naast langlauf zijn er ook wandelingen door het besneeuwde landschap. Groepen, schoolklassen en families vinden hier een nog onbekend langlaufparadijs waar er geen grote wachtrijen of parkeerproblemen zijn.                                                                                              Je kan er loipes van 1,5 - 6 - 7 en  13 km vinden.

Dit skicentrum bevind zich op slecht 550 meter van onze B&B!

Alpine ski

Skipiste Ovifat (Alpine-ski)

Op slechts 19 minuten rijden van onze B&B kan je aan alpine ski gaan doen. Onmiddellijk aan de rand van het hoogplateau Hoge Venen ligt het kleine alpineskicentrum Ovifat met in totaal vier sleepliften en 4 pistes. Als de sneeuwlaag het toelaat zijn de inrichtingen vanaf 9u30 open en zowel beginners als ervaren skiërs komen aan hun trekken. Natuurlijk is er geen vergelijking mogelijk met de pistes van de grote wintersportcentra maar als "opwarming" voor de grote wintervakantie zeker leuk en ook voor een dag- of weekenduitstap zeer interessant. Wie toch liever wil langlaufen kan ter plaatse materieel huren en heeft aansluiting met de pistes van de Hoge Venen. Houd je niet van grote drukte dan kan je net over de grens in Hellenthal terecht  (20 minuten met de wagen) voor een dagje ski-plezier. 

Dit is slechts een heel klein deeltje uit het aanbod dat de Oostkantons te bieden hebben qua sneeuwplezier. Overal in de regio kan je heerlijk langlaufen of skien. Zo heb je langlaufloipes in Elsenborn, Malmedy, Manderfeld enz... Voor meer info klik je best even op onderstaande link.